Skötselråd

För att ert smycke skall hålla sig helt och fint kräver det både omvårdnad och aktsamhet.

Vi har här samlat det vi tycker är viktigt att tänka på för att ni skall vara nöjd med ert smycke under lång tid framöver.

Våra smycken är gjorda för att tåla daglig användning. De måste dock behandlas med varsamhet.

Ta av smycket vid hushållsarbete, trädgårdsarbete, styrketräning och liknande. Tunga lyft av t.ex. resväskor, kan missforma ringar och få stenar att lossna. Tänk på att inte kombinera Er ring med en annan ring som kan orsaka slitage.

Silver

Rengör Era smycken med ljummet vatten och diskmedel. Torka med en mjuk bomullstrasa. Undvik putsdukar som innehåller slipmedel då ytskiktet på Ert smycke kan slipas bort.

Eftersom silver är ett mjukare material än stål är det bra att vara extra försiktig, förvara dem helst i smyckesasken separerade från andra smycken. Om silvret svartnar kan du putsa upp det med en putsduk avsedd för silverputs.

Lämna gärna in Era smycken till oss för översyn och upputsning. Smycket får tillbaka sin lyster samtidigt som dess livslängd ökar.

Stål

Rostfritt stål är ett tåligt material som håller sig fint länge. Stålet svartnar inte vilket betyder att du aldrig behöver putsa upp dina smycken. Undvik att utsätta dina smycken för vatten, parfym, svett och kemikalier, då det sliter ner ytan av roséguld och kan förstöra stenarnas fäste. Vill du göra rent dina smycken fungerar diskmedel och vatten, men var varsam med stenarna och gör det inte för ofta.

  • Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor. Håll isär alla smycken vid förvaring.
  • Putsa dina smycken med en mjuk trasa för att behålla sin ursprungliga, glänsande finish.
  • Använd endast dina smycken vid lämpliga tillfällen. Undvik att bära dina smycken i samband med dusch, bad, sol, och/eller när du tar på produkter (t.ex. parfym, hårspray, tvål eller lotion), eftersom detta kan skada metallen och minska livslängden, liksom orsaka missfärgning.
  • Undvik kontakt med vatten.

Var försiktig vid användning av dina smycken så de inte blir repiga eller förstörs på annat sätt.

Om Ni följer dessa anvisningar kommer Ert smycke att vara till glädje både för Er och för kommande generationer.

 

edblad + lily and rose